Bryst eller flaske-som er rigtig For dig

Der er masser af beslutninger at gøre, når der er en baby på vej. En af de mest kontroversielle er nogensinde raser “bryst eller flaske” debatten. Der er mange mennesker, der har stærke følelser på begge sider af dette problem, og mange af dem vil forsøge som en televangelist at få dig på deres side. Jeg har ikke tænkt mig at gøre. Jeg vil give dig de faktiske omstændigheder, og dele nogle personlige indsigt om emnet, som forhåbentlig vil efterlade dig følelse godt, uanset dit valg.

Videnskabeligt, er modermælk bedst. Der er næringsstoffer i modermælk, der hjælper dit barns hjerne udvikle og prøve, som de kunne, formel beslutningstagere kan ikke replikere disse næringsstoffer. Amning beskytter dit barn mod sygdomme, fordi så længe han eller hun sygepleje, de er beskyttet af dit immunforsvar, som er meget mere udviklet end deres egne. Modermælk er meget godt tolereret af babyer, og næppe nogensinde forårsager mave problemer, og ammeperioden er mindre tilbøjelige til at være overvægtig.

Men realistisk set, de videnskabelige fakta er ikke den eneste ting at overveje. Kvinder, der simpelthen ikke ønsker at amme vil sandsynligvis ikke være meget vellykket. Endda nogle kvinder, der ønsker at amme vil finde det så svært, at de er elendige, forsøger at gøre det arbejde. Nogle kvinder vil have svært ved at gøre nok mælk til at tilfredsstille deres baby sult, og nogle kvinder vil lide mere smerte med amning end de kan tåle. Hvis du falder ind under en af disse kategorier, ikke slå dig selv. Din baby kan gøre ganske pænt på formel, også.

Da min datter blev født, var jeg ivrig efter at amme. Jeg havde to drenge, men et er min mands af et tidligere ægteskab, og den anden blev vedtaget på ti måneder, så det var min eneste chance for at blive gravid og ammer. Jeg har læst alle de bøger, jeg kunne få mine hænder på, og som en nar, brugt en masse penge på en brystpumpe.

Tja, viser det sig at mine brystvorter er ikke ligefrem et matchede sæt, så min datter helt afvist en brystvorte. Så jeg plejet på den side, hun vil tage før min brystvorter lignede hakket oksekød. Plus, hun var en otte pund spise maskine ved fødslen, og uanset hvor længe jeg plejet hende, jeg kunne ikke opfylde hendes appetit. Selv med pumpe fra brystet, som hun afviste, var hun altid sulten. Jeg gjorde mig skør fra det, arbejdede med to forskellige amning konsulenter og forsøgt al mulig nummer i bogen, men stadig hver forsøg på sygepleje endte i gråd. Efter to elendige uger, jeg gav og satte hende på formel. Vi har aldrig set sig tilbage. Jeg blev gladere, fordi jeg ikke var konstant frustreret, og hun blev gladere fordi sin maven var fuld og fordi hendes mor var meget mere afslappet.

Nu da jeg har fortalt denne historie, vil jeg fortælle dig dette. Hvis jeg nogensinde har haft en anden baby, ville jeg prøve amning igen. Hvert barn er forskellige, og en mors krop er anderledes med hver graviditet. Jeg ville prøve igen at give mit barn bedst fra et ernæringsmæssigt synspunkt. Men jeg forstår nu, nogle gange det fungerer bare ikke, eller det ikke er det rigtige for dig, og det betyder ikke, at ikke du er en god mor.

Bryst eller flaske er et personligt valg. Vejer fakta og præferencer, og foretage de valg, der er rigtige for dig og din baby. Uanset hvad du beslutter dig, skylder ikke du nogen forklaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *