Sangskriver bekendelser #3

Hvordan passer du en $500.000 pladestudie i en lille boks? Let. Du køber en anstændig PC og $1000 værd af software. Du kan bebrejde, som starten på den gyldne alder af sangskriver, fordi før denne evolutionære step-up, folk kan lide mig bruges til at skrive måske fire sange om året, dårligt indspillet på de første Sony kassettebåndoptagere. Jeg vil gemme mine øre, og en gang om året, jeg ville forhandle en aftale med et lokalt studie til en særlig lørdag morgen demo sats. Jeg ville betale fire rimelig musikere lige kontanter og forsøge at få tre sange udført i en tre timers session. Det hjalp at jeg skrev skankiest chord diagrammer i verden. Så jeg var nødt til at komme over til musos hvordan sangene gik, mens uret sat kryds væk, og som manden sagde, det var lyst til at danse om arkitektur.

I dag er den bedste spiller på mine sange i mit eget studie en fyr jeg har faktisk aldrig mødt. Han spiller rytmeguitar, holder perfekt tid, lærer sangen straks og bringe ikke sin kæreste til sessionen. Han bor i en binær sky af 1s og 0s, og er det bedste stykke software jeg nogensinde har købt. Fordi jeg bor på en lille gård, god guitarister er svært at komme med, og det er en dårlig og en god ting. God, fordi det tvinger mig til en minimal stil sang konstruktion. Min software giver mig 99 + spor, hvis jeg vil have dem, men mangler de handy spillere, jeg nøjes med hvad jeg har, og det viser sig, at mindre, hvis ofte mere… og lyde bedre.

Ser tilbage gennem tequila haze, haft jeg altid en særlig sympati for Leo Sayer poster. De var minimal, men altid havde præcis nok til at levere sangen og ikke mere at komme i vejen. De var om sangen ikke guitar soloen. Og i maleri vilkår, de var et portræt af fire venner frem for de vigtigste tilskuertribune i Manchester United.

Mens vi tager om musikere, jeg arbejdede i et pensionat i det sydlige London tilbage i dag, og få miles væk, Rod Stewart var optagelse sin næste chart-topping album i Olympic studios. Parkeret på gaden udenfor hoveddøren var Rods tur hjem en chokerende pink Lamborghini. Indvendig, sessionen kørte overarbejde og ud på aftenen. De forsamlede musos (19 med streng afsnit) at blive rastløs og kontrollere deres ure. Producenten tog stangen til side og sagde: Hvorfor ikke vi sende ud til drink til drenge til at holde dem glade?… God ide sagde stang, lægger sin hånd i lommen: sende en person for en flaske Cinzano og 20 briller…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.